TPE/TPV-profiilit

V.A.V. Group valmistaa räätälöityjä TPE ja TPV-profiileja, joissa yhdistyvät perinteisten kumi- ja muovimateriaalien edut.
TPE-profiileja voi valmistaa 40 Shore -kovuuksina A–45D. Värivaihtoehtoja ovat kaikki perusvärit tai RAL-kartaston värit, myös metallivärit.
TPE-profiileja on mahdollista valmistaa myös kaksoisekstruusiolla, jolloin samassa profiilissa voi olla kaksi eri kovuutta tai väriä tai siinä voi olla mukana vaahdotettu TPE.
Termoplastisia elastomeerejä (TPE) kutsutaan myös termoplastisiksi kumeiksi. Ne ovat kopolymeerejä tai kumi- ja muovipolymeerien sekoituksia, joissa on sekä termoplastisia että elastomeerisiä ominaisuuksia.
Kierrätettävyytensä ansiosta TPE on korvaamassa myös kumi- ja PVC-profiileja. TPE mahdollistaa huomattavasti sileämmän pinnan. Lisäksi sen valmistusprosessi on nopeampi ja vähemmän tilaa vaativa kuin kumin ekstruusioprosessi. TPE on myrkytön ja ympäristöä säästävä vaihtoehto.
TPE-profiileita käytetään rakennusteollisuudessa ja muissa teollisuuden käyttökohteissa asiakkaan vaatimusten mukaisesti. Käytettävissä on useita eri värejä asiakkaan tarpeiden mukaan.
Termoplastiset vulkanisaatit (TPV) ovat osa kestomuovisten elastomeerien (TPE) polymeeriperhettä, mutta ovat elastomeerisistä ominaisuuksista lähinnä EPDM-kestomuovia, joissa yhdistyvät vulkanoidun kumin ominaisuudet termoplastisten muovien käsittelyominaisuuksiin.
TPV:lla on tehty EN45545-2 R22/23 HL2 testit.

Ominaisuuksia TPE/TPV

Halkaisija: xx–55 mm
Käyttölämpötila: -40 – +120 °C
Värit: RAL-kartaston mukaan, myös metallivärit

Valinnaiset ominaisuudet

  • venymisenestolanka
  • vaahdotus
  • 1- tai 2-komponenttinen