MATERIAALIT

Oikeat materiaalit jokaiseen käyttötarkoitukseen ja olosuhteeseen

Oikeat materiaalit jokaiseen käyttötarkoitukseen ja olosuhteeseen

Tiivisteprofiilien materiaalit suunnitellaan ja valitaan niiden käyttötarkoituksen ja käyttöolosuhteiden mukaan. V.A.V. Group valmistaa tiivistysprofiileja varten oman silikoniraaka-aineseoksensa, minkä ansiosta meillä on täysi kontrolli profiilin eri ominaisuuksista, olipa kyse sitten kovuudesta, väristä tai muista erityisominaisuuksista.

Tärkeimmät profiileissa käytettävät materiaalit ovat silikonikumi, TPV (termoplastinen vulkanisaatti) ja TPE (termoplastinen elastomeeri). Silikonikumilla on laajin käyttölämpötila-alue, ja TPE- ja TPV-profiileilla on erinomainen kemikaalien kestävyys, ja molemmat soveltuvat hyvin monikomponenttitiivisteisiin. Fire X on itsestään sammuva materiaaliryhmä, joka sopii muun muassa rautatiekaluston ja laivateollisuuden standardeihin, ja sitä voidaan käyttää myös muissa käyttökohteissa, kun palonkestäyys on vaatimuksena.

v.a.v group on erikoistunut seuraaviin materiaaleihin:

V.A.V. GROUP FINDS SOLUTIONS TO
VARIOUS PROFILE NEEDS

In our collaboration with Honkarakenne, we had to consider many factors to provide the best possible profiles for log house construction. Read more about our collaboration.

SILIKONIKUMI

Silikonikumi on erinomainen materiaali äärimmäisiin lämpötiloihin ja olosuhteisiin

Silikonikumi on erinomainen materiaali vaativiin olosuhteisiin. Voimme mukauttaa sen ominaisuuksia erilaisiin käyttöolosuhteisiin; silikonikumin ominaisuuksiin kuuluu höyryn, paineen, kosteuden, kemikaalien ja öljyjen, UV- ja otsonin kestävyys sekä sähköeristys. Silikonikumilla on materiaaleistamme paras käyttölämpötila-alue.

Silikonikumia käytetään yleisesti eristykseen monilla teollisuudenaloilla. Valmistamme myös venymättömiä silikoniprofiileja, vaahtosilikonia ja teippitiivisteitä, joilla kaikilla on omat etunsa.

TPE/TPV

TPE/TPV-profiilit kestävät hyvin eri lämpötiloja ja soveltuvat hyvin monikomponenttitiivisteisiin

Termoplastiset elastomeerit (TPE) ovat kopolymeerien luokka tai polymeerien – yleensä muovin ja kumin – sekoitus, joka koostuu materiaaleista, joilla on sekä termoplastisia että elastomeerisiä ominaisuuksia. TPE/TPV-profiilit kestävät hyvin eri lämpötiloja ja soveltuvat hyvin monikomponenttitiivisteisiin, ja niiden kemiallinen kestävyys on erinomainen. TPE:tä voidaan valmistaa myös eri väreissä ja pehmeiden ja kovien laatujen yhdistelmänä.

TPE- ja TPV-profiilit ovat hyödyllisiä monilla teollisuudenaloilla. Valmistamme myös venymättömiä TPE-profiileja ja itseliimautuvia tiivisteitä, joilla molemmilla on omat etunsa.

FIRE X

Fire X on itsestään sammuvaa ja hidastaa palon leviämistä ääriolosuhteissa

Fire X -profiilit on kehitetty paloluokiteltuihin kohteisiin, kuten palo-oviin, juniin ja laivoihin. Niitä käytetään olosuhteissa, joissa vaaditaan korkeaa lämmönkestävyyttä (< +270 °C) ja joissa tiivisteen on hidastettava palon leviämistä ääriolosuhteissa.

Fire X:ssä käytetty perusmateriaali on silikonia tai TPV:tä, johon on lisätty palonestoaineita. Sen palamiskaasut ovat myrkyttömiä.

Material table

Silicone Profiles

TPE/TPV Profiles

Fire X

Material

SiliconeTPE/TPVSelf-extinguishing silicone
Bio-TPETPV

Hardness

Shore A 10-8040 Shore A - 45 Shore DShore A 10-80

Color

Basic colorsBasic colorsBasic colors
RAL chartRAL chartLimited RAL
Metallic colorsMetallic colors

Operating temperature

-100 - +300 °C-40 - +120 °C< +270 °C

Diameter

0-70 mm0-55 mm0-70 mm (Silicone)
0-55 mm (TPE/TPV)

Certificates

EN45545-2:2020 requirements R22 & R23 for HL3
IMO FTPC Part 2 & 5 (Silicone)
UL 94 V Classification V0

Special properties

Heat-resistant silicone: up to +300 °C during short-term stress (7 days)High thermal resistance
Cold-resistant silicone: up to -100 °CFire-retardant
Fluorosilicone: resistant to various oils, solvents and other chemicals during sustained contact
Electrically conductive silicone: ESD and EMI applications and low voltage switch and sensor applications
Platinum vulcanized silicone

Optional properties

Stretch prevention cordStretch prevention cordStretch prevention cord
FoamingFoaming
1-component or 2-component1-component or 2-component
Fire-retardant
FDA-compliant food grade silicone
Chemical durability

Ajankohtaista

Lisää artikkeleita uutishuoneesta

Ota yhteyttä!

Uudet hankkeet ja ympäristöt tuovat mukanaan uusia haasteita ja vaatimuksia, vaihtelevasta ympäristöstä tehokkaaseen äänieristykseen. Taustatyötä kannattaa aina tehdä, mutta älä epäröi pyytää meiltä neuvoja. Joustavuutemme antaa meille etulyöntiaseman kehittää ja kokeilla erilaisia jatkojalostusmenetelmiä.

Jos haluat lisätietoja erilaisista eristysratkaisuista, ota rohkeasti yhteyttä myyntitiimiimme!