TPE/TPV

Kumi- ja muovimateriaalien edut yhdessä profiilissa

Kumi- ja muovimateriaalien edut yhdessä profiilissa

TPE  ja TPV ovat materiaaleja, jotka soveltuvat hyvin monikomponenttitiivisteisiin. TPE/TPV materiaalien avulla voidaan valmistaa tuotteita, joissa yhdistyvät pehmeät ja kovat laadut. Uusimmat tuotteet sisältävät vaahtomuovin ja kovan TPE/TPV:n yhdistelmiä.

TPE:stä voidaan valmistaa FDA:n hyväksymiä erikoismateriaaleja elintarviketeollisuutta varten, ja lisäksi tarjolla on myös itsestään sammuvia laatuja (UL-94 V0), TPV (EN45545-2 R22/23 HL2).

TPE-profiileja käytetään rakennusteollisuudessa sekä muissa teollisissa kohteissa. TPE on yleinen materiaali, jota käytetään esimerkiksi parvekelasien ja ikkunoiden suojaamiseen ja eristämiseen. TPE:tä on saatavana laajassa värivalikoimassa.

TPE/TPV:n ominaisuudet

Kestää erinomaisesti kemikaaleja

Käyttölämpötila -40 °C – +120 °C

TPE kovuudet 40 ShA – 45 ShD. TPV 50-90 ShA.

Useita värivaihtoehtoja

FROM CRAFT BREWERIES TO CALF FEEDERS – OUR MORE CURIOUS CUSTOMER CASES

Working for decades with seals and profiles makes you notice your surroundings in a different way. Anywhere you look, there are seals and profiles – visible or hidden inside a casing. Take a look at our most bizarre customer cases where we found solutions to not only sealing, but to feed baby cows and to get people moving their feet in a custom gaming platform!

TPE, termoplastinen elastomeeri

Termoplastinen elastomeeri eli TPE on täysin kierrätettävä materiaali, jolla on kumia muistuttavat ominaisuudet. TPE kestää erilaisia sääolosuhteita pakkasesta (-40 °C) korkeampiin lämpötiloihin (+120 °C). TPE:tä voidaan valmistaa eri väreissä.

TPE on kierrätettävää, ja siksi sillä korvataan kumiprofiileja sekä PVC:tä. TPE:n ansiosta profiilin pinta näyttää paljon sileämmältä, ekstruusioprosessi on nopeampi ja sen tuotantoprosessi on myös energiatehokkaampi. TPE on myrkytön ja ympäristöystävällinen vaihtoehto. TPE-profiileja voidaan valmistaa kovempina kuin silikoniprofiileja, ja ne ovat myös edullisempia kuin silikoni. TPE:n käyttölämpötilat ovat kuitenkin rajoitetumpia kuin silikonin, minkä vuoksi se soveltuu huonommin ääriolosuhteisiin.

TPV, termoplastiset vulkanisaatit

Termoplastiset vulkanisaatit (TPV) ovat osa termoplastisten elastomeerien (TPE) polymeeriperhettä, mutta ne ovat elastomeeriominaisuuksiltaan lähimpänä EPDM- kumia, ja niissä yhdistyvät vulkanoidun kumin ominaisuudet ja kestomuovien käsittelyominaisuudet.

TPV-materiaali on testattu EN45545-2 R22/23 HL2 standardin mukaisesti.

Bio-TPE

Valikoimaamme kuuluu myös Bio-TPE, jossa 65 prosenttia fossiilisista materiaaleista on korvattu biopohjaisilla öljyillä, mikä tekee siitä ekologisen vaihtoehdon TPE:lle. Bio-TPE on TPE:n tavoin täysin kierrätettävä materiaali, jolla on samantyyppiset ominaisuudet kuin TPE:llä.

Tavallisen TPE:n tavoin Bio-TPE on täysin kierrätettävä, myrkytön materiaali, sillä on samat erinomaiset kemialliset kestävyysominaisuudet sekä 50-90 ShA:n kovuus, ja se on saatavana täydessä RAL-väriasteikossa.

Material table

Silicone Profiles

TPE/TPV Profiles

Fire X

Material

SiliconeTPE/TPVSelf-extinguishing silicone
Bio-TPETPV

Hardness

Shore A 10-8040 Shore A - 45 Shore DShore A 10-80

Color

Basic colorsBasic colorsBasic colors
RAL chartRAL chartLimited RAL
Metallic colorsMetallic colors

Operating temperature

-100 - +300 °C-40 - +120 °C< +270 °C

Diameter

0-70 mm0-55 mm0-70 mm (Silicone)
0-55 mm (TPE/TPV)

Certificates

EN45545-2:2020 requirements R22 & R23 for HL3
IMO FTPC Part 2 & 5 (Silicone)
UL 94 V Classification V0

Special properties

Heat-resistant silicone: up to +300 °C during short-term stress (7 days)High thermal resistance
Cold-resistant silicone: up to -100 °CFire-retardant
Fluorosilicone: resistant to various oils, solvents and other chemicals during sustained contact
Electrically conductive silicone: ESD and EMI applications and low voltage switch and sensor applications
Platinum vulcanized silicone

Optional properties

Stretch prevention cordStretch prevention cordStretch prevention cord
FoamingFoaming
1-component or 2-component1-component or 2-component
Fire-retardant
FDA-compliant food grade silicone
Chemical durability

News

Lisää artikkeleita uutishuoneesta

Ota yhteyttä!

Uudet hankkeet ja ympäristöt tuovat mukanaan uusia haasteita ja vaatimuksia, vaihtelevasta ympäristöstä tehokkaaseen äänieristykseen. Taustatyötä kannattaa aina tehdä, mutta älä epäröi pyytää meiltä neuvoja. Joustavuutemme antaa meille etulyöntiaseman kehittää ja kokeilla erilaisia jatkojalostusmenetelmiä.

Jos haluat lisätietoja erilaisista eristysratkaisuista, ota rohkeasti yhteyttä myyntitiimiimme!